Det er bare en fase…?

“Det er bare en fase, det er bare en fase, det er bare en fase, det er bare en fase, det er bare en fase…?…!…?” Småbørns mødres foretrukne mantra, som man messer igen og igen i forhåbning om, at man et sted efter den 23. gentagelse af mantraet ENDELIG har fået overbevist sig selv om, at det da så absolut MÅ være tilfældet… Men tvivlen nager ind i mellem – ingen tvivl om det, for hvor lang kan sådan en fase være og kan det virkelig passe, at den ene fase reelt afløser den anden???

For den uindviede – til tider lykkeligt barnløse eller bedsteforældrene, der lykkeligt har fortrængt, hvordan det også er at have små børn – ja så er dette om børns “det er bare en jeg-prøver-grænser-af-til-du-bliver-blå-i-hovedet fase”…

Lykken er at have børn, men sandheden er, at de indimellem er mere end bare billigt til salg.

Tag nu bare mindstemanden Albert… Hvem havde troet om det søde, milde, smilende barn, at han faktisk har opnået noget, der må kunne omveksles til minimum en Master (måske endda en Ph.D.) i den praktiske anvendelse af den torturform, der til daglig bare kaldes søvn-berøvelse?!?

Og det tog ham ikke mange dage at opnå den, da han først gik i gang – dagen før han blev 3 måneder… Ja, ja vi starter tidligt uddannelse i dette hjem, og det må siges, at drengen havde et fuldstændig åbenlyst talent! Knap 5 måneder varede fasen, som var præget af, ja, torturlignende tilstande og en mor på sammenbruddets rand, men så stoppede det også – med visse modifikationer – nærmest fra den ene nat til den anden. Ikke let at overbevise sig selv om, at man efter 3. måned uden søvn bare gennemgår en fase!! Men det var det jo – heldigvis!! – for ellers… ja hvad ellers? Var sammenbruddet indtruffet eller klarer man det, fordi man har “fået” mor-genet med ind i det øjeblik barnet spyttes ud?? Hvem ved?

Og så er der William – smukke, dejlige William… Der bare ligner sin mor ALT for meget, når vi snakker temperament! I guder, hvor kan vi snakke faser!! Her har vi barnet, der formår at teste – ikke bare forældrenes – men vist ind imellem også egne grænser af, til han og vi er helt blå i hovedet… Tag nu bare de sidste par dage… Trætheden er synligt at spore i det snart 4-årige lille væsen, der mister kontakt med alt, hvad der hedder fornuft, når trodsigheden sætter ind – og vejen tilbage til sindsro og husfred er lang og synes til tider nærmest uopnåelig… SUK! Trodsalder og faser må bare konstateres – måske -at slå ekstra hårdt på en følsom lille dreng, for hvem et “nej” kan udløser ramaskrig af apokalyptisk karakter.

Så lad os bare slå fast, at Williams aften sluttede i sengen kl. 19.00, fordi pizza-sandwichen ikke var en anden pizza og derfor ikke måtte være på hans tallerken, men heller ikke måtte ligge andre steder end midt på bordet og fordi, et slukket fjernsyn under spisningen øjensynligt er en skæbne værre end døden.

Reklamer

7 comments

 1. Griner… Maria for dælen, var slet ikke klar over, at du på havde så fantastisk en skriftlig udsøgt humor 😉 Kender faserne, omend jeg tror vi får faserne med en total umulig teenager – ja for helt så “slem” som William og Albert er hun altså ikke 😉
  Vil følge med og glæde mig til dit næste indlæg på din nye blog – btw tillykke med invielsen (bliver man inviteret til kransekage og champagne???)

 2. Hej Maria 🙂 Jamen så velkommen i blogland! Totalt skønne drenge du har (og helt normale) Mine drenge er 8 (snart 9) og 13 nu – godt at der ikke er sket spor med mig i alle disse år 🙂

  1. Hej Mette 🙂 Tak, tak… Er inde og læse din blog ind i mellem og nej – du har da ikke forandret sig spor… Mærkeligt som vores børn bliver ældre, mens tiden kun bevæger sig med 1/5-del hastighed for os over 30 😉

 3. Hej Maria
  Præcist, underholdende og fremragende. Jeg er en fan og glæder mig til at læse videre.
  Skønt at du tar fat i faser, de er i den onde familie med: det er nok tænder, eller noget med maven. Bliv ved:).
  Klem nanna

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s