Rabarberkage

A little piece of heaven 🙂 Der er mange ting jeg elsker – heriblandt rabarber… Så da jeg faldt over denne opskrift, som godt nok var på en æblekage, fik jeg den hurtigt tilpasset til og afprøvet med rabarber i stedet for. Og det var et hit! Har efterfølgende forsøgt at bage den med æbler, men den blegner i sammenligning …

2 æg
600 g. rabarber
100 g sukker
100 g smør
100 g groftrevet marcipan
2 tsk. bagepulver
150 g mel
1 tsk. vaniljesukker

Skær rabarberne i passende stykker afhængig af stænglens tykkelse (de tykke skærer jeg i 1-1,5 cm stykker, de tynde i 2 cm stykker) og vend dem evt i lidt sukker. Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt marcipan og æg. Bland det godt og kom mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen. Vend rabarberstykkerne i dejen. Kom det hele i en springform med bagepapir. Pynt evt. med mandelflager eller sukker. Jeg har kun brugt sukker til pynt – og synes det giver en fin farve og sprødhed til kagen. Bages ca 40 min. ved 175 g på midterste ovnrille. Test evt. kagen inden du tager den ud. Kan spises kold eller lun med f.eks. is, creme fraiche eller flødeskum.

Enjoy…

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s