Op med humøret… det er snart mandag

…sådan ønsker en af mine kollegaer altid god weekend… og ja, med en tornado og en næsten 4-årig teenager i huset, så kan det hurtigt blive en trøst… Og for en god del af denne søndag, har det været et godt mantra! Den snart 4-årige teenager har for langt det meste af tiden holdt teenager genet i lommen, men DET kan ikke siges om tornadoen. Well, det er ikke et teenager gen, han ikke har holdt i lommen, men en af de før omtalte “det er bare en jeg-prøver-grænser-af-til-du-bliver-blå-i-hovedet fase”! Eller det messer vi i hvert fald til os selv, at det er “bareenfase – deterbareenfase – deterbareenfase -deterbareenfase”.

Albert sommer 2012

Så for god ordens skyld… Let me introduce to you – the Tornado… Fænomenet tornadoen er i husholdningen bedre kendt som Albert, 17 måneder gammel, lettere rødhåret, morsyg dreng med tendens til periodevis kort lunte og stort temperament og med et støjniveau, der ville kunne lukke de fleste offentlige institutioner efter et besøg af arbejdsstyrelsen.

Ingen hemmelighed, at den næsten 4-årige William altid har haft meget temperament, men tornadoen præstere vist at toppe dette…

Den ellers så glade, smilende og tillidsfulde dreng – aka Tornadoen – kan få anfalds lignende raseriudbrud, hvor man hurtigt som forældre bevæger sig fra “det er svært at holde maske overfor det mildest talt hysteriske barn” til øjne, der ruller i hovedet og der tælles utallige gange til ti – for kun sjældent er en enkelt runde nok… nåede vist til 160 under madlavningen, inden den anerkendende mor igen var til stede i lokalet! But what to do?!? Drengen vælger igen og igen på bedste hysteriske vis at hænge sig klynkende i mors bukseben, hvorefter et nej til endnu en tur omkring køleskabet udløser scener, som selv forældrehjælpsbøger ikke ville kunne have udtænkt!

Tornadoens cause of action: 1) SKRIG!!!, 2) KYL alt hvad du har i hænderne efter det sted, hvor det laver størst mulig skade, 3) KAST dig ned på gulvet – stadig skrigende, 4) RUL rundt – stadig skrigende, 5) kommer du i din rullen i nærheden af andre ting, der kan kastes med – SAML DET OP OG KYL det afsted fra liggende position eller alternativt rejs dig op KYL det afsted og smid dig ned igen, 6) spark med benene og slå gentagende gange med knyttede næver i gulvet, 7) ved manglende opmærksomhed fra forældre eller andre tilskuere… bank hovedet ned i gulvet. Hvis dette ikke udløser reaktion, så 8) FLYT aktionen tættere på forældre eller andre tilskuere, 9) SAML evt kasteskyts op og START IGEN fra nr 2… Og ja, hvorfor så ikke fra nr 1??? Ja, punkt 1 er helt essentielt i et hvilket som helst tornadoudbrud, så det stopper ikke, bare fordi tornadoens bane ændrer sig!

Heldigvis vender han hmm hurtigt tilbage til sit normale, gode humør igen, hvor der skraldgrines, mens der køres rollatorræs gennem hele huset med gåvognen (til stor fare for små hunde, ben, fødder, stole, borde og vægge). Her sætter det omtalte støjniveau, så ind igen – ørepropper anbefales ved besøg på matriklen! – i en blanding af frydefulde hvin, løvebrøl og snak (råbt ud). Lige indtil det næste tornadoudbrud, og hvorfor??? ja… your guess is as good as mine! Måske har den næsten 4-årige storebror snuppet rollatoren, måske er der ingen, der vil åbne døren ind til storebrors Lego slaraffenland, måske blev der igen sagt nej til et kig i køleskabet, måske…

Og så er det man finder trøst i kollegaens fredags hilsen “op med humøret… det er snart mandag”, mens man minder sig selv om, at der vel intet bedre er end sovende børn… og sengetids nedtællingen ER startet. Men når roen har sænket sig over tornadoer og næsten 4-årige teenagere, så glemmer vi forældre næsten lykkeligt (og måske lettere naivt), at vores poder også er andet end smil og små solstråler i et glansbilledeagtigt univers, hvor små chokoladeprægede fingeraftryk ikke er at finde på skabe og vægge, og hvor sofaen ikke driver i endnu et glas vand, der blev offer for Ninjago-krigerens skarpe samuraisværd.

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s