Når lykken er rester…

Ja, nogle gange bliver der tid til andet end børn… og vi skal jo leve af noget, så derfor et indlæg om mad – reste mad.

Lørdag var det jo Mortens aften og det betyder traditionen tro AND. At den så her i huset først blev indtaget søndag aften er en anden side af sagen… En af fordelene ved én and til to voksne, en tornado og en næsten 4-årig teenager er, at der er godt med rester tilbage – og det både af anden og den gode fond-indkogte-sauce-velouté-brune-sauce… Ja ja der blev vel set Spise med Price og sovsen Jensen!

Nå, men i dag skulle de gode rester så sættes i spil, og eftersom arbejdsdagen endte med en delvis tvungen hjemmearbejdsdag, var der god tid til at skabe små øjeblikke af lykke i køkkenet (hurra for ikke eksisterende it-løsninger på nye computere, der efter 90 timer + stadig ikke er færdig installeret!!)…
Og lykken blev det… And a’la agro dolce i en tilnærmet version med pasta til. En skøn kombinationen af smagsindtryk – sødt, surt og varme i afpasset harmoni – comfort food at its best!

20121113-212139.jpg

Opskriften på denne herlighed, så godt som hukommelsen kan genskabe den, er som følger:
Rester af and trevlet fra hinanden – jeg havde et bryst og de to vingestykker tilbage
1 håndfuld bacon i tern
1 rødløg skåret i tynde både
1 stort fed hvidløg – finthakket
1 håndfuld rosiner
1/4 appelsin skåret i to både
1 god kvist frisk rosmarin – finthakket
1/2 glas rødvin
1-2 dl andefond
1 1/2 dl af den gode sovse rest
Evt fløde til at spæde op

Pasta afhængig af sultniveauet

Løgene og hvidløget klares i en klat andefedt (ja ja, vi får meget ud af en langtidsstegt and), hvorefter det trevlede and tilsættes og varmes igennem inden baconternene puttes i. Rødvinen hældes på og “koger af”, fonden tilsættes sammen med rosiner og appelsin… Lad det koge lidt ind ved svag varme 15 minutters tid inden den gode sovse rest tilsættes. Og så får det ellers bare lov til at stå og passe sig selv i en god halv times tid inden der bliver kogt pasta…
Smag til med salt og peber – hvis nødvendigt – og tilføj evt lidt fløde inden det vendes med den nykogte pasta… Drys evt med lidt ristede pinjekerner og friskreven parmesan ost… Mums!

Og det bedste er næsten, at der er rester til min frokost i morgen! Inden den i morgen står på langtidsstegt rådyrkølle med ovnbagte rodfrugter og hjemmelavet jordbæris med kardemomme til dessert… Det er ikke sådan med en 4-års fødselar i huset.

Reklamer

4 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s