Sne… En blandet fornøjelse

Så ramte december og flere ville nok tilføje med stil… Stil?? Ja hvis sne er stil, så kald mig endelig håbløst umoderne! Hvad skal det til for? Den pendlende udviklingskonsulent kan i hvert fald ikke sådan rigtig se fidusen i det hvide pjat, der ubelejligt drysser ned fra himlen og på den mest besværende måde dækker veje, fortove, biler mm. For hvad sker der, når jorden, tage, træer og alt andet skifter farve til hvid? Ja ungerne jubler i takt med, at husejernes opgaver vokser…. Ja, vokser! Der skal ryddes sne, saltes, sandes og for de heldige med en hjørnegrund med fortov på begge sider, ja…. need I say more? Og vil da tilføje, at jeg ELSKER vores fortovsløse matrikel!

Og så er der hele det trafikale islæt!! I dag – den første hverdag med sne – og straks blev jeg belønnet med en på den anden side af 50% længere transporttid… oh joy! Som om køreturen ikke tog lang tid nok i forvejen! Fra en der ikke selv er fan af at køre i sne, så kan jeg godt afsløre, at hastigheder omkring 50 km/h ikke rigtig er nødvendige på de allerede ryddede veje.
Og jaja sneen gør det hele meget lysere, nedbringer antallet af vinterdepressioner på landsplan, skaber glæde hos især børn, men da helt sikkert også hos en stor gruppe af den resterende befolkning… Nok ikke så meget hos pendlerne – uanset om de pendler i egen bil eller med det offentlige.

Og nej, det er ikke fordi jeg synes sne er noget fanden har skabt på en dårlig dag (ligesom tilfældet er med ve-drop og børn, der ikke vil sove om natten)… Så længe det kommer når der ikke er et udpræget behov for at skulle køre! Så sne er skønt… i juleferien!

Så lad os fremskynde juleferien, for jeg tror ikke sneen har tænkt sig at gå nogle steder lige de første par dage… SUK… Men ungerne elsker det og det samme gør den legognaskende hund – og udendørs tornadoer ER meget mindre skadelige end dem der opstår spontant indendørs…! Så den pendlende mor overlever the winter wonder land og udstår den længere transporttid med kortere arbejdsdage til følge. Og så konstaterer jeg, at det snedækkede landskab passer smukt ind i den glansbilledagtige illusion med søde, velopdragede børn, der laver smukke sneengle på den hvide græsplæne… Der er vel kun en lille forskel på sneengle og brydende snekrig?!?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s