På vej mod jul… trods alt

Julen nærmer sig med hastige skridt og vi kommer da også langsomt nærmere målet herhjemme… Lidt flere af de mange julegaver er på plads og det har vires lokale aftenpost vist også opdaget, han hilste i hvertfald ganske kækt “Goddag igen” ved aftenens pakkelevering…

Men de mange gaver er kun en lille del af hele jule-trummerummen… Der er også alt det andet, småkagebagningen, pynten, konfekten, hyggen, julefreden –hvad det så end er for en størrelse med tornadoer og 4-årige teenagere i husstanden?!? Og nu nåede vi til det første af konfekten – eller næsten, for choko-lakrids-mandlerne blev allerede klaret i fredags, hvis det ellers kan kategoriseres som konfekt. I dag er der så blevet lavet marcipansnebolde med lakrids, frysetørret hindbær og poppende pufsukker. Og de er en umiddelbar succes – ligesom pufsukkeret er hos ældsteynglet, der synes det sydende, poppende sukker på tungen var godt i en (citat:)lille mund“Det smager godt fordi jeg har en lille mund, det duer ikke, hvis man har en stor mund! Mor har du det? Må jeg få mere??!”

Og heldigvis har det ikke været en af DE dage, men det til trods nåede teenageren, da han alligevel ikke kunne undvære os en hel dag, at kigge frem og sørge for, at Alberts Playmobil kalender nu er uden overraskelse juleaften! SUK… Men nu ånder huset fred og ro med to sovende børn, og ja roen er fantastisk.

20121212-213848.jpg

Opskriften på de skønne marcipansnebolde har jeg fundet hos copenhagencakes.com, men den blev lidt tilrettet efter indholdet i mit viktualierum, så derfor ser min version sådan ud:

Ingredienser (ca. 25 stk)
160 gr marcipan
ca. 2 tsk lakridspulver (pulveriseret) – jeg har brugt engelsk lakridspulver
ca. 1 tsk frysetørret hindbær
ca. 1 tsk stærk kaffe
ca. 170 gr hvid chokolade
Pufsukker til drys

Jeg æltede marcipanen med lakridspulver, hindbær og kaffe og stillede det i køleskabet natten over. Trillede på dag 2 marcipanen til kugler og dyppede dem i chokoladen, som var smeltet over vandbad. Dryssede dem med pufsukker og så blev de stillet til tørring på bagepapir.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s