Kanelbrød – en ikke sønderligt slankende (januar) treat… men mums!

20130103-203349.jpg

Så blev det dagen for den sidste feriedag i en nu hedengangen juleferie, og den skulle vel være med hygge… og hyggen komplimenteres skønt af kage – i hvert fald, hvis man spørger drengene.
Så i dag skulle en ny opskrift afprøves – nemlig kanelbrød, som reelt minder mere om en kanelstang, men med en lidt tungere dej. Den kræver en del hvile/hæve tid, men er bestemt tiden værd, for kanelbrøddet er en lækker, blød og lidt klistret fornøjelse.

Opskriften følger her:
Dejen:
350 g mel + 2 spsk ekstra til senere
50 g sukker
50 g gær
60 g smeltet smør eller flydende margarine
85 ml mælk
65 ml vand
2 store æg
Kornene af én stang vanille
1/2-1 tsk stødt kardemomme

det remonslignende fyld:
100 g sukker
100 g brun farin
100 g blødt smør
40 g mørk sirup
Kanel efter smag (jeg brugte en god stor spsk)

Rør gæren ud i mælken og vandet, tilsæt æg, sukker, vanillekornene og smørret. Kardemommen og melet tilsættes. Det hele røres godt sammen, tilsæt de sidste 2 spsk mel i og rør i dejen i ca 2 min. Dejen skal stadig være en smule klistret.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca 1 time.

Lav fyldet imens, hvor alle ingedienserne moses sammen og så bare står og venter på, at dejen er klar.

Når dejen når dobbelt størrelse, slå den ud på et let meldrysset bord og ælt 1-2 spsk mel mere i.
Lad den hvile 5 minutter.
Rul dejen ud i en størrelse, der passer til den brødform du har – eller som brødformsløse mig, der i stedet rullede den lang nok til at nå hele vejen rundt i min springform…
Smør fyldet på – lad ca 2 cm være fri hele vejen rundt.
Fold dejen sammen – jeg foldede 1/4 ind og rullede en enkelt gang og gentog det samme på den anden side. Og så lagde jeg den rundt i den smurte form.

20130103-211034.jpg

Jeg klippede så ned i dejen og drejede “toppene”. Brøddet skal nu igen hæve i 1/2-1 time.

Bages i 15 minutter ved 200 grader, derefter kommes staniol over og den bages i yderligere 35 minutter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s