Hurtige mandags muslinger

Med muslinger i køleskabet er det svært at komme udenom at lave de lette øl dampede muslinger. Personligt foretrækker jeg at dampe i øl i stedet for hvidvin, da jeg synes øllet (mon det hedder det?!?) giver en mere rund smag til muslingerne end hvidvinen og så efterlader de øl dampede muslinger ikke det meste af en flaske hvidvin på en mandag aften…

20130204-192622.jpg

Så her kommer opskriften på mine lette øl dampede muslinger.

Til 2 personer

750 – 1000 g blåmuslinger
2 gulerødder
1 stor eller 2 små porrer
1 stang bladselleri
1 godt nip safran
2,5 dl øl
1 dl fløde
Salt og peber
Paprika
Olie eller smør

Gulerødderne hakkes i små tern, porren og bladsellerien snittes fint. De sauteres i olien/smørret til porrer og bladselleri er bløde. Derefter tilsættes safran inden øllet tilsættes. Når alkoholen er “kogt af” tilsættes de rensede muslinger og så skal de have 2-3 minutter under låg.
Tag muslingerne op og tilsæt fløden til suppen. Smag til med salt, peber og paprika og hæld derefter suppen over muslingerne. Server med godt brød og en kold øl.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s