Fastelavnsboller skal der til

En ting hører næsten fastelavn til mere end alt det andet – og det går også både længe før og længe efter… Fastelavnsbollerne! Så her er den opskrift jeg bruger, som jeg har fået af min skønne veninde Rikke.

20130210-130310.jpg

Fastelavnsboller (ca. 24-32 stk.)
Dej:
75 g gær
2 dl lunken mælk
2 store æg
50 g sukker
1 tsk. salt
200 g blød bagemargarine/smør
ca. 500 g mel

Remonce:
50 g smør
25 g sukker
25 g farin
½ spsk. mel
evt. 15 g marcipan
Der kan med fordeles puttes ekstra farin og marcipan i.

Creme:
1 pose creme eller en portion af den hjemmelavede slags

Gær røres ud i lunken mælk. Æg, sukker og salt røres i. Margarine og mel æltes i skiftevis.
Dejen hæver til dobbelt størrelse.
Del dejen i to (ellers fylder den ekstremt meget på bordet).
Rul dejen ud, så den bliver ca. 1-2 mm tyk, og skær 12-16 firkanter (ca. 10×10 cm).
I hver firkant lægges ½ tsk. remonce og ca. 1 spsk. creme.
Saml hjørnerne på firkanten og luk bollen så cremen ikke falder ud.
Vend bollen på hovedet og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem hæve ca. ½ time.
Gør det samme med anden del af dejen.
Bollerne kommes i en forvarmet ovn ved 200 grader 10-15 min. Bollerne skal være svagt lysebrune.
Bollerne pyntes med glasur, når de er blevet lune.

20130210-125817.jpg

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s