Hindbær flødeboller

Billede

a la Mette Blomsterberg…  Jeg kastede mig i går ud i mit første forsøg med hjemmelavede flødeboller og har taget inspiration fra Sukkerhjerte‘s opskrift, der ligner Mette Blomsterbergs. Jeg har bare lavet en halv portion og det gav 15 flødeboller i varierende størrelser… ja, jeg bliver vel med tiden bedre venner med min sprøjtepose! Kønne blev de ikke, men smagen blev jo ikke dårligere af det – så lad os for god ordens skyld bare kalde dem rustikke.

Ingredienser:
ca.24

Bunde:
150 g. sukker
70 g. past. æggehvider
350 g. ren rå marcipan

Hindbærskum:
250 g glukose
75g vand
110 g sukker
140 g past. æggehvider
20 g frysetørrede hindbær
evt. kornene fra 1 vanillestang der så tilsættes sukkermassen

Overtræk:
Jeg brugte til den halve portion en plade (170 g) hvid chokolade – til en fuld portion ca 300 g.

Frysetørrede hindbær og pufsukker til drys

I forhold til Sukkerhjerte’s opskrift har jeg byttet om på mængden af glukose og sukker i skummet, mest fordi glukosen bliver lidt mindre sød i smagen end sukkeret, og det synes jeg passer fint til den lidt mere syrlige hindbærskum.

Billede

Kransekage bunde:

Bland sukker og æggehvider i en lille skål og lad det evt. stå og trække, så sukkeret opløses i æggehviderne.

Ælt marcipan med sukker og æggehvide blandingen.

Afhængig af hvor gode venner man er med sin sprøjtepose kan man sprøjte bundene ud med en stor stjernetyl, så bundene har en diameter på ca. 5 cm. Jeg rullede massen i kugler og trykkede dem let flade, så de stadig har en diameter på ca. 5 cm.

Bag dem i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 10-12 minutter.

Køl dem af i fryseren eller køleskabet før skummet sprøjtes på.

Billede

Hindbærskummet:

Kom vand, glukosesirup, sukker og vanille i en helt ren gryde. Kog massen op til det når en temperatur på præcis 117 grader. Jeg havde ikke termometer i det, men lod glukosen og sukkeret smelte godt sammen.

Når massen har en temperatur på ca.110 grader, piskes æggehviderne og sukkeret, så det er klar når sukkermassen er klar.

Mens maskinen kører på fuld speed, heldes den varme sukkermasse ned til de piskede hvider i røreskålen. Sukkermassen hældes ned i skålen i en lind stråle og nu skal flødebollemassen bare piske et sted mellem 7-9 minutter, til den er helt stiv.

Mens massen pisker, køles skålen af med isterninger eller et vådt og koldt viskestykke.

Er det hindbær flødeboller, knuses de frysetørrede hindbær delvist inden de blandes med i skummet og røres med de sidste par minutter. Dette giver en mild hindbærsmag til skummen og en sart lyserød farve. Næste gang vil jeg nok koge de frysetørrede hindbær op med sukkermassen for at se, om det frigiver lidt mere smag.

Når skummet er klar, fyldes det i en sprøjtepose med en stor rund tylle.

Sprøjt toppe ud på alle bundende, straks efter skummet er fyldt i posen. (Her lavede jeg den fejl, at skummet kom til at stå ca. 30 minutter inden det blev sprøjtet på, hvilket gør skummet lidt mere blød og sværere at sprøjte på, men det gik alligevel.)

Lad flødebollerne stå og trække i omkring 1 time inden de overtrækkes med chokolade.

Billede

Smelt/temperer chokoladen, dyp flødebollerne i chokoladen eller brug en ske til at overtrække dem, lad dem dryppe lidt af og placer dem på et skærebræt. Jeg synes dog ikke det kunne lade sig gøre at dyppe flødebollerne i chokoladen, når det kan var en halv portion og chokolademængden derfor var det mindre. Derfor valgte jeg i stedet at pensle chokoladen på, og det var overraskende let…

Drys med pynt og stil dem på køl indtil de skal serveres.

 

Reklamer

One comment

 1. Hej!

  Jeg arbejder for Findeopskrifter.dk, hvor brugerne kan søge gennem tusindvis af opskrifter fra Dansk mad websteder og mad blogs.

  Jeg har bemærket, at du har et stort antal af lækre opskrifter i din blog, og jeg vil gerne foreslå dig at tage et kig på vores Topp Mad Blog afsnitt her: http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Hvis du ønsker at tilføje din mad blog til listen, følge vejledningen her: http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Vores koncept er allerede live i de øvrige Skandinaviske lande samt i Syd- og Centraleuropa, og vi leverer tusindvis af besøgende til mad bloggere dagligt.

  Forhåbentlig vil din egen mad blog også være op til toppen!

  Varm hilsen,

  Elin
  Findeopskrifter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s