Langtidshævede boller

20130408-095730.jpg
De letteste boller man nok kan støde på og give sig i kast med er langtidshævede boller og den kan let ændres som man ønsker det. Her er opskriften på de helt enkle langtidshævede boller, som blot skal røres sammen aftenen før og så stilles i køleskabet natten over.

Langtidshævede boller – 12-14 stk

Ingredienser

15 g gær
3,5 dl koldt vand
1 tsk salt
1 strøget spsk sukker
1 spsk olie, flydende margarine eller blødt smør
100 g grahamsmel eller havregryn
Ca 350-400 g hvedemel (jeg deler gerne melet, så de bages med ca 150 g fuldkornsspelt mel og ca 200 g alm hvedemel.

Dag 1
Rør gæren ud i det kolde vand og tilsæt resten af ingredienserne.
Rør dejen med en stor røreske, til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. No hands… Dejen skal være godt klistret!
Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste dag.

Dag 2
Tænd ovnen på 200 grader.

Form bollerne med to spiseskeer ved at tage dej op svarende til en bolle med den ene ske og skub den af på en bagepapirsbeklædt bageplade med den anden ske.

Lad bollerne efterhæve 10 minutter.

Bag bollerne i ca 20-25 minutter

 

Når man alligevel er i gang med at lave disse boller, så lav en dobbelt portion og frys de overskydende boller ned. De er nemlig meget fryseegnede og stadig lækre efter optøning og opvarmning i ovn…

20130408-101651.jpg
Bollerne på billederne er lavet med 100 g müsli i stedet for havregryn/grahamsmel og det er super lækkert, ellers tilføjer jeg ofte en god håndfuld hørfrø til dejen for at give lidt ekstra smag.

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s