Svinekæber braiseret i porter

20130414-110041.jpg

Slow food er altid et hit og disse langtids braiserede svinekæber må også falde under denne kategori. Let at lave og så passer det sig selv.

Vi skulle holde fødselsdag i går og med 14 mennesker til kaffe og kage og efterfølgende aftensmad, må det gerne være let og selvfølgelig lækkert. Derfor valgte jeg, at aftenmenuen skulle stå på svinekæber. Egentlig ville jeg selv foretrække en god gang rodfrugt-mos til, men et logistisk hensyn og måske også lidt dovenskab betød, at de blev serveret med ris til i stedet for sammen ned en gang grøn salat.

ca 12 personer

2,5 kg afpudsede svinekæber
Ca 500 g gulerødder (i mundrette bidder)
Ca 250 g pastinakker (i mundrette bidder)
2 løg (i smalle både)
1 pk bacon
2 fl porter (33 cl)
1 ds flåede tomater
Smør til at brune kødet
Salt og peber

Brun kæberne godt af i smør (ikke ret mange i gryden af gangen), vend evt kæberne i lidt mel med salt og peber inden bruning.

Brun løg, bacon, gulerødder og pastinakker. Put kæberne tilbage i gryden, hæld den flåede dåse tomater ved og porteren og lad simre. Jeg lod den stå i 6-7 timer og resultatet var at kæberne var super møre, så møre at knive var overflødige, dog uden at de var faldet fra hinanden. Men det kan også gøres på 2,5-3 timer….

Tag forsigtigt kæberne op (og grøntsagerne) og lad sovsen koge lidt ind inden den jævnes og smages til. Det kan være en god ide at tilsætte en smule ribsgele, tyttebær syltetøj eller lignende for at få afbalanceret smagene.

20130414-171922.jpg

20130414-172011.jpg

20130414-172044.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s