Kartoffelpizza

20130502-101945.jpg

Nem, lækker og hurtig aftensmad, det er hos os ofte hjemmelavet pizza… Eller det blev det efter jeg fandt en opskrift på dej til pizzabunde, der ikke skal hæve.

Til 2 pizzaer:
25 g gær
250 ml vand
2 tsk salt
400 g mel (jeg bruger 50% durum og 50% hvedemel)

Fyld til kartoffelpizza:
Grøn pesto
Reven mozarella eller emmentaler
Kartoffel i meget tynde skiver (jeg skiver kartoflen med en IKEA 365+ kartoffelskræller, der laver super tynde skiver og så hår det rigtig hurtigt)
Salt

Ælt dejen godt (jeg kører den ca 4-5 minutter på Kitchen Aid’en). Del den i to lige store stykker og rul dem ud, så de passer på en bageplade/bagesten.

Forvarm ovnen (med bagestenen i) til 250 grader – den tid det tager ovnen at forvarme, er den tid, bundene skal hæve.

Put fyld på bundene, når du har tændt ovnen, så de er klar til at komme i ovnen når den er varm.

Til kartoffelpizza smøres bunden med et tyndt lag pesto, lidt ost, de tynde kartoffelskiver, drys med lidt (groft) salt (ellers bliver kartoflerne lidt ferske i smagen), drys med lidt ekstra ost og så er pizzaen klar til bagning. Man kan med fordel putte nogle små stykker bacon i skiver, parmaskinke eller lignende på.

Bages 7 minutter på bagesten ved de 250 grader, uden bagesten nok lidt længere.

God appetit 🙂

20130502-104900.jpg

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s