Tyk sengerand

Sy til din baby #4

Dette er endnu et tidligere projekt – nemlig fra da jeg ventede Albert, der er fra maj 2011 🙂
TIl William havde jeg syet en tynd sengerand med 3 lag pladevat og den blev blød og sammenfaldende i vores Leander tremmeseng – især i gavlene, hvor den jo selvsagt ikke kan bindes op. Derfor var jeg fast besluttet på, at vi skulle have en tyk sengerand til lillebror Albert. Egentlig havde jeg forelsket mig i Sebras tykke sengerande, men blev alligevel en smule nærig, når det kom til prisen. Derfor besluttede jeg mig for at lave en selv – med fyld af hobbyskum, som både kan købes hos JYSK og Stof & Stil. En rulle hobbyskum måler 80x200x3 cm og de 3 cm i tykkelsen har været alt rigeligt til at give en god fast sengerand, der kan stå selv og ikke blive blød og slatten i brug. Jeg klippede hobbyskummet til, så det passede til de mål, jeg havde tænkt + omkredsen til Leandersengen… Uden at være helt sikker, så mener jeg, at sengeranden er ca 35 cm høj og så er den skaret sammen af to stykker – et på de 200 cm og så et på de resterende cm, så den præcis kan nå rundt i sengen.
Billede

Sengeranden er syet med et mønstret fast bomuldsstof på den ene side og kanterne hele vejen rundt og har en ensfarvet petroleumsfarvet bomuldslærred på bagsiden – de to dele er adskilt med en orange pipingkant – som står rigtig fint op imod den hvide seng.
Billede

Dette er en væsentligt billigere løsning end fx Sebras tykke sengerand, da Hobbyskum hos JYSK koster 129 kr (20 kr mere i Stof & Stil) og så skal der bruges 1-1,2 meter stof af hver slags – så det er sammenlagt max 150 kr. jeg har brugt på stoffet og så to pakker pipingbånd.

Reklamer

7 comments

 1. Den er virkelig flot! Jeg blev også nærig og har lavet en som minder meget om din, bare noget andet stof, selvfølgelig 😉 Den fungerer rigtig fint her hos os.

 2. Kan du oplyse målene eller længden på sengeranden? Kan se Leanders udvendige mål er 70*120, men der kunne være en forskel nu da der er afrundede hjørner 😄

  1. Hej Tilde,

   Senderanden er på udlån ;), men skal høre om jeg kan lokke min søster til at måle den – for ja, den er lidt kortere end de gængse 🙂

 3. Hej Mette.
  Kan jeg eventuelt lokke målene for din sengerand ud af dig? Gerne højde, bredde og dybde?
  Mvh.

  Louise

  1. Hej Louise,
   Det kan jeg desværre ikke klare da den er solgt. Men den er lavet med hobbyskum fra Jysk (kan også købes i Stof & Stil), så dybden er 3 cm – og umiddelbart mener jeg, at jeg lavede den knap 30 cm høj.
   Mvh Maria

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s