Quiltet jakke

Sy til din baby #5
Billede

Dette er mit første forsøg med quiltning nogensinde og blev positivt overrasket over udfaldet. Jeg valgte at indkøbe Freudenberg  volume quilt vlies, hvor jeg så kunne sy efter limen i vliesen.  Jakken er syet til en dåbsgave til et hold venners skønne datter. Jeg havde på forhånd spurgt om farver på ønsket tøj og fået beskeden intet lyserødt, men gerne lilla. Derfor valgte jeg at sy jakken i en fin blå chambrey (købt hos Fjølner i Viborg) og for at trække den lilla farve ind, har jeg quiltet med en relativt mørk lilla tråd.

Billede  Billede  Billede

Lommerne er lavet i en helt fantastisk blå japansk inspireret printet fast bomuld, som jeg har arvet af min søster. Jeg synes den meget fint samlede de farver, som jeg havde tiltænkt med de blå toner, de lilla (og især okidé-farvede) blomster og de gyldne detaljer til at give lidt ekstra finish. Lommerne er kantet med en varm rød-lilla stretch jersey fra Stof & Stil, som jeg også har brugt til kraven – som jeg kommer tilbage til. Hele jakken er kantet med en orkidéfarvet pipingkant fra Stof & Stil, som jeg før har brugt til babysengetøj med navn og det er også syet i ærmeovergangen, da den er lavet med raglanærmer.

Jakken er foeret med en fast orkidéfarvet bomuld med hvide prikker på kroppen og en gul acetatfoer i ærmerne (hvilket er et rent praktisk hensyn, da det er meget lettere at give barnet jakken på, når foeret i ærmerne er glat. Jeg har dog valgt, at de nederste 8-10 cm i ærmet er lavet med det orkidefarvede bomuld, da det ser rigtig fint ud, hvis jakken i starten bruges med et ombuk på ærmerne. Begge dele er fra Stof & Stil, men den orkidefarvede er fra sidste års kollektion, så den kan ikke købes på nettet mere og det er kun enkelte ruller de har tilbage ude i butikkerne, hvis de har mere af stoffet.

Jeg var meget i tvivl om, hvilken krave jeg skulle lave på jakken – havde først overvejet enten hætte eller en fast kinakrave, men gik fra hætten, da en quiltet hætte godt kan fylde godt øverst på ryggen i fx autostolen, så overvejede endda også at lave den uden krave. Og så var det jeg fik tanken, at lave den med en ribkrave a la den klassiske termojakke krave… Den ændrer udtrykke på jakken rigtig meget – den bliver en smule mindre “pyntet”, men lidt mere praktisk ift. fx træk end hvis den havde været uden krave.

Jakken er delvist syet efter et jakkemønster fra Hanne Meedoms bog “Børnetøj 0-3 år” (kan desværre ikke huske nummeret, da jeg har tegnet mønstret af for flere år siden, da jeg lånte bogen på biblioteket). Men den er lavet ud fra en anorak-variation med raglanærmer, hvor jeg så har erstattet hætten med den bløde jerseykrave i stedet for og lukket den med trykknapper med de fine lilla knapper med hvide prikker som pynteknapper, der skjuler trykknappen. Knapperne har jeg fundet hos Fjølner i Viborg og er selv begejstret over, hvor godt de matcher det prikkede foer 🙂

Billede

Reklamer

2 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s