Knudeboller med urtesmør, ost og skinke

knudeboller1

I mandags startede et nyt stort kapitel i Williams liv, det er slut med børnehave og nu står den på SFO og fra mandag skole. Det giver lidt ekstra udfordringer på madpakke fronten, da han går fra kun selv at medbringe frokosten til nu også at medbringe formiddagsmad og eftermiddagsmad… Og der er jo stadig nogle krav til formiddags- og eftermiddagsmaden, da det jo skal kunne give en god mæthedsfornemmelse til et par timer.

Pizzasnegle er no-go hos William, der kun vil spise dem varme eller lune og pølsehorn har han heller aldrig ligefrem jublet over. Så nu har jeg forsøgt mig med disse knudeboller med fyld af urtesmør, ost og skinke (eller det er faktisk fint klippet hamburgerryg fra pålægshylden). Ideen fik jeg, da SuperBrugsen først på ugen delte en opskrift på pizzaknuder af Sif Orellana, så grunddejen ligner den, men fyldet er ændret.

Til 12 knuder

Dej:
25 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 spsk olivenolie eller flydende margarine
100 g grahamsmel
100 g durum mel
300 g hvedemel

Fyld:
Urtesmør, jeg brugte Kærgårdens med nordiske urter – fordi den stod i køleskabet
50-100 g skinkestrimler eller andet fyld fx kylling
50-100 g revet ost

 

Opløs gæren i vandet. tilsæt salt og olie. tilføj grahamsmelet og rør blandingen godt sammen. Tilsæt derefter melet. Ælt dejen til den er smidig og blød, og stil den derefter til hævning et lunt sted i 1 time under et fugtet viskestykke. Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul den ud til en firkant på ca. 30 x 40 centimeter.

Smør dejen med urtesmør – bare et tyndt lag til at give smag – og fordel skinke og ost.

Fold dejen på midten på den lange led. Skær derefter 2-3 cm brede strimler, og bind en knude på strimlen og fold enderne ind under “bollen”. Læg knuderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i 25 minutter. Bag dem i ovnen ved 210 grader i ca. 12 minutter – de kan evt pensles med et sammenpisket æg inden bagning.

knudeboller4

Knudebollerne kan tilsættes lige det fyld du eller dine børn godt kan lide og man kan også vælge at smøre med pesto eller tomatpure i stedet for smør.

knudeboller2

knudeboller3

Reklamer

One comment

  1. De ser lækre ud, dem må jeg prøve 🙂 Jeg synes også, det er en udfordring at gå fra et madpakkemåltid om dagen til tre!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s